Γιατί να σπουδάσω Τυροκομία;

Στην χώρα μας ανέκαθεν η παραγωγή τυριού και γενικότερα όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια και οι νέοι έχουν στραφεί  προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς οι επιλογές απασχόλησης είναι πολύ υψηλές σε αυτό τον κλάδο δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις 5 πρώτες χώρες στην παραγωγή και κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων παγκοσμίως. Παρά την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, παρατηρείται ακόμη ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας - Τυροκόμος» κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων. O απόφοιτος «Τεχνικός Γαλακτοκομίας - Τυροκόμος» μπορεί να απασχοληθεί σε διάφορες μονάδες οι οποίες ασχολούνται με τη συλλογή, επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση και συσκευασία γάλακτος και προϊόντων αυτού. Ο σπουδαστής της ειδικότητας θα έρθει σε επαφή με πληθώρα μαθημάτων τα οποία θα τον βοηθήσουν να αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδό των γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με το αντικείμενο της γαλακτοκομίας – τυροκομίας.

Τα μαθήματα αυτά είναι ικανά να του προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε να γίνει ένας άριστα εκπαιδευμένος επαγγελματίας και είναι:

  • Παραγωγή και αξιοποίηση γάλακτος
  • Μικροβιολογία γάλακτος
  • Εξοπλισμός και Οργάνωση Βιομηχανιών Γάλακτος
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Τυροκομία Ι
  • Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας - Προστασία περιβάλλοντος
  • Οργάνωση Επιχείρησης - Marketing
  • Τεχνολογία και έλεγχος προϊόντων γάλακτος
  • Γεωργικές εγκαταστάσεις Χημεία γάλακτος
  • Τεχνολογία γάλακτος
  • Τυροκομία ΙΙ
  • Βουτυροκομία
  • Εξοπλισμός τυροκομείου
  • Γεωργική οικονομία και πολιτική
  • Παραγωγή Παραπροϊόντων γάλακτος
  • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
  • Γεωργική τεχνική
Ένα άλλο θετικό στοιχείο για την επιλογή της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» είναι η διάρκεια σπουδών που αποτελείται από τέσσερα (4) εξάμηνα ενώ παράλληλα προβλέπεται και η πρακτική άσκηση του κάθε σπουδαστή. Το 1ο Αγροτικό ΙΕΚ της χώρας Open Mellon είναι η καλύτερη επιλογή σπουδών στον αγροτικό τομέα και ειδικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας - Τυροκόμος» καθώς εκτός από τους πλέον καταξιωμένουν εκπαιδευτές διαθέτει και πρότυπο τυροκομείο για την εκπαίδευση των σπουδαστών στην πράξη. Ελάτε στο Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon στη Λάρισα για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών και τις ειδικότητες που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Επωφεληθείτε από τις σημαντικές εκπτώσεις προεγγραφών που ισχύουν αυτή την περίοδο. Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2410551320 ή στείλτε email στο Info@iekopenmellon.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.iekopenmellon.gr.  
Posted in Ειδήσεις, Επικαιρότητα.