Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου για τα προβλήματα των αγροτών

Τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των αγροτών, αναδεικνύουν με κοινή ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τύρναβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου και Λυγαριάς.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

Για ακόμη μια χρονιά τεράστια γενικά προβλήματα αντιμετωπίζουν ολοι οι αγρότες,τα οποία οφείλονται στις πολιτικές που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια η Ε.Ε και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Σε αυτό το συστημικό πολιτικό παιχνίδι έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τύρναβου, με την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, συνεχίζεται και την νέα χρονιά με ξεκάθαρες κυβερνητικές ευθύνες.

Και ενώ οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής μας, αντιμετωπίζουν τεράστιες μειώσεις στο εισόδημα τους, με τις παραγωγές να παραμένουν αδιάθετες και τις τιμές στα σταφύλια τους να κλειδώνουν σε εξευτελιστικές τιμές, δέχονται και τον κυβερνητικό εμπαιγμό με πράσινους τρύγους και πράσσειν άλογα. Παλεύουμε και διεκδικούμε άμεσα να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών.

Οξυμένο όμως πρόβλημα έχουν και οι δένδρο καλλιεργητές του Δήμου Τυρνάβου μιας και παραμένουν ακόμη απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες τους στις 17/3/2020. Με μαθηματική ακρίβεια οδεύουν στον οικονομικό αφανισμό αφού τα καλλιεργητικά έξοδα της νέας χρονιάς συνεχίζουν όπως και τα πάγια έξοδα διαβίωσης.

Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της κυβέρνησης αλλά και της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ, πολιτική επιλογή τους είναι άλλωστε η συνέχεια του απαράδεκτου κανονισμού όπως και η απαξίωση του οργανισμού.

Ας αφήσει λοιπόν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας την μετατόπιση ευθυνών με τις απαράδεκτες δηλώσεις κατά των εργαζομένων του τοπικού καταστήματος Θεσσαλίας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων ενώ παράλληλα παλεύουμε για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διεκδίκουμε :

  • Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τον πρόσφατο παγετό. Καμία άδικη εξαίρεση σε ποικιλίες ή κατηγορίες στις δενδροκαλλιέργειες οι οποίες έπαθαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ολοκληρωτική ζημιά.
  • Να σταματήσει αυτό το αίσχος δηλαδή να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων διότι είναι δικά μας χρήματα τα οποία ήδη έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ.
  • ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.
  • ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή.
  • Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
  • Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

Η ιστορία συνάδελφοι, μας έχει δείξει ότι μόνο με αγώνες στο δρόμο κερδίσαμε. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ