Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποτελέσματα νέων αγροτών, ποιοι κόβονται

Σύμφωνα με πληροφορίες του <<Α>> οι νέοι αγρότες με τις χαμηλής κάλυψης καλλιέργειες “κόβονται” από τις αλλαγές στους δείκτες χαμηλής κάλυψης όπως είναι οι καλλιέργειες των καρπουζιών, πεπονιών κα. Αυτό αφορά διάφορες περιοχές όπως πχ Λάρισας, Ηλείας, Κιλκίς, Ημαθίας.

Παρ όλες τις διαμαρτυρίες, τις κοινοβουλευτικές αντιδράσεις, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.,της Π.Ο.Σ.Γ. δεν άλλαξε κάτι και είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις των Νέων αγροτών που κόβονται από το πρόγραμμα.

Άλλη μια περίπτωση είναι αυτοί που τελικά είναι κάτοικοι Αθηνών και Θεσ/κης , που δεν απέδειξαν την μόνιμη κατοικία τους , ότι δηλ. μένουν στην ύπαιθρο.

Όπως φαίνεται με την κατανομή κονδυλίων, χωρίς να αποκλείεται άλλη μία συμπληρωματική μεταφορά αν χρειαστεί, που ανακοινώθηκε θα περάσουν σχεδόν ΌΛΟΙ ανά την Ελλάδα και τις 13 περιφέρειες. Για άλλη μια φορά οι “κασσάνδρες” που μιλούσαν για βάση στα 75 μόρια έπεσαν έξω..

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός Ιουνίου, σε λίγες περιφέρειες τον Ιούλιο.

Οι πληρωμές αναμένονται περίπου 1 μήνα τουλάχιστον μετά την ανακοίνωση από την αντίστοιχη περιφέρεια και όχι όπως γράφουν κάποιοι για τέλη Ιουνίου πληρωμές.Η 1η δόση αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης.

Οι αγρότες που “κόβονται” θα κινηθούν δικαστικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του <<Α>> εχθές 8/6 έγινε μία τηλεσυνάντηση γεωτεχνικών μελετητών σχετικά με το πρόβλημα χαμηλή κάλυψη (κόκκινα, κίτρινα, πράσινα της γνωστής λίστας) , και αποφασίστηκαν διάφορες ενέργειες  – μεταξύ άλλων- αρχίζουνε τις προετοιμασίες  και για δικαστήριο για νέους αγρότες με μεγάλο δικηγορικό Γραφείο της Αθήνας και αρχίζει ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ

Σκοπός είναι να προχωρήσουνε οι αγρότες μέσω των μελετητών σε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι εξελίξεις τρέχουν και το <<agroekfrasi.gr>> θα σας ενημερώνει για την προκήρυξη του 2022.

Του Ντίνου Μακά

Διαβάστε παλιότερη σχετική ανάρτηση:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ